Verwijderen bomen in Zutphen

Boom verwijderen kosten Zutphen

Verwijderen bomen in Zutphen

Verwijderen van 1 zilverspar 3 Italiaanse populieren van 150cm doorsnee.

Bomen verwijderen Zutphen stronk frezen stronk verwijderen

Boom verwijderen bomen kappen boom rooien boom slopen

Boom verwijderen  hovenier boomklimmer boomrooier stobben frezen bomen rooien, rooien boom boom kappen. kap boom

boom verwijderen na storm, storm bomen ruimen

                        

Ons hoveniersbedrijf A. van Spelde is een bedrijf met jarenlange ervaring en kennis op het gebied van het snoeien, kappen of rooien van bomen en het vakkundig verwijderen van de boomstronk. Indien u op zoek bent naar een goede en ervaren bomenrooier, bomenkapper of bomensnoeier voor het volledig of gedeeltelijk verwijderen van uw boom of bomen, dan bent u bij ons op het juiste adres. wij werken landelijk.

Wij hebben zowel de vakkennis, de ervaring als het materiaal in huis om bomen op een juiste en efficiënte manier te verwijderen, te snoeien, maar ook te onderhouden. Daarnaast verzorgen wij ook graag uw tuinontwerp, kunt u bij ons bijvoorbeeld ook terecht voor het leggen van keramische tegels op deskundige wijze en kunnen wij u ook prima voorzien van tuinadvies.

Boom kappen/rooien

Weet u zich geen raad meer met een te grote boom in de achtertuin en bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Ons hoveniersbedrijf heeft naast tuinontwerp en het leggen van keramische tegels als specialisatie het rooien/kappen van bomen. Dit houdt in dat de boom wordt verwijderd. Niet alleen binnen ons eigen werkgebied (Brabant), maar ook landelijk hebben wij jarenlange ervaring als bomenrooier danwel bomenkapper. Wij hebben jarenlange ervaring in het rooien en kappen van alle soorten en maten bomen en kunnen deze werkzaamheden op vakkundige en efficiënte wijze voor u uitvoeren. Dit geldt niet alleen voor particulieren, maar ook voor bijvoorbeeld het onderhoud aan bospercelen of bij fabrieksterreinen bent u bij ons aan het juiste adres. 

Voor een klant uit Rotterdam hebben wij een flinke boom uit de tuin gerooid. Deze boom was erg groot geworden en belemmerde o.a. het zonlicht. Met de klant is ter plaatse bekeken en besproken wat de mogelijkheden waren en hoe wij de klus zouden aanpakken. In verband met de veiligheid hebben wij bekeken welke optie het beste was.

Gezien de grootte en de plek van de boom is besloten de boom in delen te kappen. Als eerste is de bovenkant van de boom veilig en vakkundig verwijderd.

Nadat de boom was verwijderd, bleef op de plek waar deze stond nog een flinke boomstronk over. De stronk van de boom en de wortels die nog overblijven, kunnen wij er voor u op vakkundige wijze uitfrezen. U kunt dan naar wens eventueel iets nieuws op deze plek planten.

Aangezien deze werkzaamheden natuurlijk veel afval opleveren, bieden wij ook de mogelijkheid aan om de afvoer van het hout- en groenafval voor u te regelen. Natuurlijk kunt u het ook zelf afvoeren of bijvoorbeeld verwerken tot hout voor de open haard. Op deze wijze kunt u flink op de kosten besparen.

Wij kunnen op verschillende manieren uw boom of bomen rooien/kappen.

Wij kappen de bomen op verschillende manieren, omdat elke locatie een andere techniek met zich meebrengt.

Hoe wij te werk gaan kunt u middels foto's met beschrijvingen bekijken door op een project te klikken. Wij hechten bij al onze werkzaamheden veel belang aan uw en onze veiligheid, efficiëntie, kwaliteit en service.

Voor onze werkzaamheden beschikken wij over het volgende. (prijzen zijn opvraagbaar)

- Een zager met kettingzaag.

- Een klimmer met kettingzaag.

- Een grondman zonder kettingzaag.

- Een minifrees (deze past door een poort van 90 cm).

- Een frees met traktor.

- Een vrachtwagen voorwagen.

- Een vrachtwagen met aanhanger.

- Een telescoopkraan met een maximaal bereik van 42 meter zonder jip en met jip van 52 meter (dit wordt afgenomen per uur, waarbij een minimale afname van 3 uur geldt!)

- Het afvoeren van groenafval per ton zonder transport.

Zoals u ziet zijn wij in staat om vrijwel elke boom voor u te rooien, snoeien of te kappen; zelfs op lastige locaties, zoals het project in Rotterdam.

De verschillende manieren van het rooien of kappen van een boom worden via de links hieronder nader uitgelegd.

bomen rooien met een telescoopkraan

bomen rooien met een vrachtwagen

bomen rooien dmv van klimmen

bomen met een kettingzaag of touw vrij laten vallen

bomen rooien met een verreiker.

 

Wij werken vaak met een telescoopkraan zodat er geen schade ontstaat aan de tuin en het werk veilig gebeurt.  Bomen die dichterbij staan rooien wij vaak met een verreiker.

Het voordeel van een kraan is dat alle takken over de tuin naar voren gehesen worden en daar verwerkt worden tot kachelhout, stamhout of voor de vezel.

De takken worden versnipperd en gebruikt voor groene stroom. Zo werken wij zo C02 neutraal mogelijk.

 

Kosten bomen rooien/kappen

Omdat wij veel werken met machines besparen wij flink op dure arbeidskosten. Hierdoor blijven de prijzen aantrekkelijk en wordt de overlast tot een minimum beperkt.  Vaak hebben wij niet meer dan 2 à 3 uur nodig om een boom te rooien of een tuin leeg te ruimen. Wij van A. van Spelde hoveniers helpen u daar graag bij. Voor een indicatie van de kosten kunt u het beste contact met ons leggen. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden en de service die wij u kunnen bieden. Of u nu op zoek bent naar een bomenkapper, bomenrooier, bomensnoeier, tuinontwerper, keramische tegellegger of bij welk tuinprobleem u ook het juiste advies zoekt: bij A. van Spelde hoveniers bent u bij het juiste adres.

E-mail: info@avanspeldehoveniers.nl 

Telefoon: 0650483765 of 0135113782.

Klik hier voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte

 

Bomen snoeien

Wanneer uw boom weliswaar groot is, maar u deze liever niet volledig wilt laten verwijderen, kunt u er ook voor kiezen uw boom te laten snoeien. Dit is optie wanneer zich in uw tuin een grote boom bevindt en u er zelf hinder van ondervindt (het belemmert bijvoorbeeld het zonlicht of stoort de bebouwing) of omdat de omgeving (zoals de buren of het verkeer) er last van heeft.

Wij kunnen op verschillende manieren uw boom of bomen snoeien.

1  Begeleidsnoei

De snoeimethode begeleidsnoei gebeurt in de jeugdfase van de bomen. We snoeien dan de takken die schuren (tegen elkaar aan groeien), takken die schuin door de kroon groeien en snoeien dubbele toppen en we verwijderen dood hout.   

2 Opkronen

Het opkronen van bomen gebeurt bij bomen die al wat groter zijn en die bijvoorbeeld het wegverkeer hinderen, takken die tegen de gevel aankomen of simpelweg in de weg hangen. Met het opkronen van de boom halen we de onderste laag takken weg. Zo komt er vaak ook meer licht in de tuin of onder de boom. Wij zorgen altijd voor een zo klein mogelijke snoeiwond en raken ook niet de takkraan. Wij snoeien derhalve niet vlak tegen de stam, maar er een klein stukje vanaf. Dit is de juiste wijze van het opkronen.

3 Toppen van bomen

Het toppen van bomen is eigenlijk wat anders dan snoeien, maar zo kan de boom vaak toch nog blijven staan. Als men overgaat op het toppen van de bomen is eigenlijk de standplaats verkeerd. De boom wordt te groot en geeft veel overlast en daarom wordt de top of de helft van de boom weggehaald. Natuurlijk is een belangrijke vraag of dit kwaad kan voor de boom. Sommige bomen kunnen er slecht tegen, andere weer beter. Indien men geen afstand wil doen van de boom en de overlast wil beperken, is dit vaak een goede oplossing. Bij het toppen van de boom wordt eerst gekeken om welk soort boom het gaat en dan zullen wij in overleg bepalen hoe ver de top eruit wordt gehaald. Op deze manier kan de boom toch nog een tijdje blijven staan.

4  Vormsnoei

Vormsnoeien is het doelmatig een boom te dwingen in een bepaalde vorm te groeien. Een aantal voorbeelden hiervan zijn dakplanten, leilindes, knotlindes et cetera.

5 Kandalaberen

Kandalaberen van bomen houdt in dat alle takken en de top worden afgesnoeid tot circa 1 à 2 meter van de stam. Hier zal de boom weer op uitlopen. De boom is dan in elk geval weer een stuk kleiner.  Ook hier geldt dat sommige bomen deze snoeimethode goed verdragen en andere boomsoorten weer minder. Door onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij u hier prima in adviseren.

6 Knotten van bomen

Het knotten van bomen gebeurt vaak bij wilgensoorten. Knotten is niets anders dan op een bepaalde hoogte de stam afzagen, waar de boom vervolgens weer uitloopt.  

 

Hoe gaan we te werk?

De hierboven genoemde werkzaamheden zijn erg specialistisch. Dit werk kunt u dan ook het beste laten uitvoeren door vakmensen met verstand van zaken. Wanneer u dit werk door ons laat verrichten bent u verzekerd van ervaren vakmensen die een gedegen groenopleiding hebben gevolgd. Het snoeien van bomen doen wij op de volgende manier (afhankelijk van wat het beste bij uw situatie past).

- Klimmend met de touwen in de boom.

- Snoeien met een stokzaag of ladder.

- Snoeien met een hoogwerker.

- Snoeien met een verreiker met zaagkop.

Wij kunnen voor u dus op een deskundige en efficiënte manier uw boom of bomen snoeien. Daarnaast kunnen wij u ook voorzien van vakkundig advies over het snoeien van bomen of over de tuin waar de bomen in staan. Wanneer alleen het snoeien van de boom of bomen niet voldoende is, kunnen wij desgewenst ook de boom of bomen voor u kappen danwel rooien. Daarnaast kunnen wij het afval voor u afvoeren. Ook behoort het verwijderen/ uitfrezen van de stronken en wortels van de boom of bomen tot de mogelijkheden.

Het snoeien kan per uur of tegen een vaste vergoeding worden afgenomen.

 

Contact

Neem vandaag nog contact met ons op voor het maken van een afspraak! Wij vertellen u graag over de mogelijkheden en de service die wij u kunnen bieden.

E-mail: info@avanspeldehoveniers.nl 

Telefoon: 0650483765 of 0135113782.

Klik hier voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte 

Tuinontwerpen en het aanleggen van tuinen

A. van Spelde hoveniers heeft niet alleen veel ervaring in het snoeien, rooien en kappen van bomen, wij hebben ook zeer veel ervaring met tuinaanleg en tuinontwerpen. Ook kunt u hagen, coniferen of andere tuinwerkzaamheden laten uitvoeren door ons, zoals het verwijderen van straatwerk of klein grondverzet. Daarnaast behoren bijvoorbeeld ook het plaatsen van moderne stenen tuinoverkappingen, luxe design tuinhuizen en metselwerk tot de mogelijkheden.

Eigenlijk bent u voor al uw tuinadvies en -ontwerp bij A. van Spelde hoveniers aan het goede adres. Op onze website vindt u vele voorbeelden van tuinen die wij hebben ontworpen en hebben aangelegd. Ook het ontwerpen van de tuin bespreken we graag uitgebreid met u, of het nu gaat om een romantische tuin of een moderne tuin; wij beschikken over ervaren hoveniers om deze voor u volledig naar wens te maken. Bekijkt u eens onze ontwerpen voor een impressie. Een eigen zwemvijver is bijvoorbeeld ook een optie die wij graag met u bespreken. Daarnaast leggen wij ook sierbestrating en/of keramische tegels . Het leggen van keramische tuintegels is ook één van onze specialisaties.

www.bomenrooien.com

www.boomstronk-frezen.nl verwijderen van stronken

www.keramischebuitentegelsleggen.nl  

Ook het aanleggen van een wellness tuin behoort tot de mogelijkheden met hot-tube

http://www.avanspeldehoveniers.nl/moderne-wellnes-tuin-aanleggen-tilburg.html

Wilt u ook genieten in u sfeer tuin ? wij kunnen deze geheel naar wens maken

  

    

Contact

Om u een indicatie van de kosten te geven, kunt u hier uw interesse tonen in een vrijblijvende offerte. Ons e-mailadres is info@avanspeldehoveniers.nl. Bellen kan natuurlijk ook op 0650483765 of 0135113782.

Wij horen graag van u!

Deel deze pagina op:

Impressies

Recensie

Familie Pot Zutphen: Na een bezichtiging hebben we een vaste prijs afgesproken voor het rooien van 11 objecten, waaronder een forse zilverspar van maar liefs ruim 9 ton! Op de dag zelf kwam het bedrijf met 5 man sterk en een grote telescoop kraan. Voordat wij er erg in hadden (koffie moest nog gezet worden) lag de grote laurier er al uit. De hele dag verliep voorspoedig. Bijna alle bomen eruit gekregen, maar nog niet alles gefreesd (dit gaat langzamer). Men komt hiervoor nog een dag terug. Gezien de positieve ervaring die wij hebben gehad, verwachten wij dat dit goed komt. Wij kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen, u zult dan wel een pauze moeten overslaan, want ze werken erg hard. Vriendelijke groet, Familie Pot Vriendelijke groet / Kind regards, Ruben Pot

Recensies