Waterbakken, vijvers, het polyesteren van vijvers en zwembaden
Het polyesteren van vijvers
Waterbakken, vijvers, het polyesteren van vijvers en zwembaden
Polyesteren vijvers
Als de vorm van de vijver of zwembad gemaakt is, door muren te metselen of het geheel te bekleden met stand beton (om een natuurlijke vorm te krijgen), kan er begonnen worden, mits het geheel droog is .
Hoe gladder de ondergrond afgewerkt wordt, hoe mooier het resultaat.
De voordelen van polyesteren zijn enorm: geen vouwen, geen plooien, duurzaam produkt, sterk, in alle vormen te maken, naadloos, makkelijk een raam in te verwerken, strakke afwerking, bij eventuele scheuren makkelijk te repareren. Bij het vergroten of verkleinen van de vijver/zwembad kan het gewoon vermaakt worden.
Voor de vijver gebruiken we 2 lagen 300 gr/m2 of 2 lagen 450gr/m2 glasmatten (dit doen we om een steviger geheel te krijgen, bijvoorbeeld bij houten betimmerde vijvers/waterpartijen)
Eerst gaan we voorharsen, dan komt de eerste laag glasmat er tegenaan. Deze laag moet helemaal opgelost worden door er weer hars tegenaan te rollen.
Daarna komt meteen de tweede laag en die wordt half overlapt om een goede afdekking te krijgen. Ook deze laag moet helemaal opgelost worden door er hars tegen aan te rollen.
Wanneer overal twee lagen tegen aan zitten dan gaan we voorlakken.
Dit doen we om een gladder oppervlak te krijgen en voor een betere dekking voor de toplaag.
Als alles is uitgehard gaan we het geheel schuren om scherpe punten glad te maken.
Daarna kunnen we gaan topcoaten.
Deze topcoat is in allerlei kleuren te verkrijgen (bij bijzondere kleuren kunnen kosten berekend worden)
Voor koivijvers wordt meestal zwart 9005 gebruikt, zodat de kleuren van de koi karper beter uit komen.
Voor waterpartijen en siervijvers wordt vaak antraciet 7016 gebruikt, wat een net geheel oplevert.
Let op! Bij deze hars en coating mag er geen chloor in gedaan worden , anders is er kans op verkleuring.
Na een week uitdampen kan er water in de vijver gedaan worden. Een week daarna kunnen er vissen in. Bij een koivijver is ons advies goed op te letten en eerst testvissen in de vijver te zetten om er zeker van te zijn dat de giftige dampen eruit zijn.
Voor een zwembad gebruiken we twee lagen 375gr/m2 fijn geweven glasmatten voor een nog gladder oppervlak. Dezelfde handelingen worden verricht als bij een vijver, maar het geheel wordt een stuk gladder afgewerkt. Ook wordt bij het maken van een zwembad een betere kwaliteit hars en coating gebruikt dan bij de vijvers. Dit in verband met het gebruik van chloor in een zwembad. De zwembaden kunnen in beperkte ral kleuren afgewerkt worden.
Wilt u ook weten wat wij voor u kunnen betekenen, vraag dan vrijblijvend een offerte op.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 0135113782 en/of 0650483765 of via direct mail info@avanspeldehoveniers.nl contact met ons leggen. Wij vertellen u graag de mogelijkheden.
Recensies
We hadden een forse ceder in onze achtertuin staan die gerooid moest worden omdat hij gevaar opleverde voor de omgeving. Ik heb diverse offertes aangevraagd, maar de reactie van Antoon van Spelde sprong er zonder meer uit: hij belde me direct op,...
linda.rohde 3 jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 22-11-2011 bomen snoeien in Tilburg Zo zou het altijd moeten gaan: snelle en duidelijke reacties op mails, afspraken die nagekomen worden en goed werk. Wij waren tevreden! Linda Positief...
Tuinaanleg in Loon op Zand Geplaatst door pollewop53 op 21 okt. '12 | 4 jaar actief op Marktplaats Wij hadden een verouderde tuin van 13 in een dozijn, en wilden deze graag veranderen. Antoon en zijn medewerkers hebben er; rekening houdend met...
Gister is de klus geklaard! Een complete make over van onze tuin. Het hebben van een idee is een ding maar dan nog de uitvoering. En door wie? Gesprekken gehad met diverse hoveniers, bij Van Spelde hoveniers uitgekomen door de snelle...
i.v.m. Plaatsing van een overkapping tegen de achterzijde van het huis werd onze achtertuin met vijver erg krap. Dat heeft ons doen besluiten om de rest van de achtertuin aan te pakken om daarin meer ruimte te creëren. We wisten al snel dat...