Home » Projecten / Fotoalbum / Impressies » Moderne wellness tuin in Tilburg

Moderne wellness tuin in Tilburg

Ontwerp en aanleg tuin Tilburg met hot tub en vijver


Waar een kleine tuin groot in kan zijn

Ook wanneer uw tuin niet heel groot is, kunt u bij A. van Spelde hoveniers terecht voor een uitgebreid advies en een ontwerp waarbij rekening wordt gehouden met uw eisen en wensen. De opdrachtgevers voor dit tuinontwerp wilden een tuin die bij hun lifestyle past met een vijver en een hot tub waarin zij heerlijk kunnen ontspannen.

Een strakke keramische tegelvloer zorgt ervoor dat de tuin optisch groter lijkt en zorgt tegelijk voor een rustgevend geheel. Het voordeel van keramische tegels is bovendien dat dit materiaal kleurecht en krasvast is. Belangrijk is echter dat keramische tegels vakkundig worden aangelegd. De ondergrond dient absoluut stevig te zijn en niet tot nauwelijks te verzakken. A. van Spelde hoveniers is gespecialiseerd in het aanleggen van keramische tegels.

Om het wellness-effect in de tuin te vergroten en uit praktisch oogpunt, is de hot tub omringt door een terras van houten vlonderplanken. De combinatie van de keramische tegels met de houten planken geven de tuin veel sfeer. Voor de schutting is gekozen voor steenstrips die voorzien zijn van sfeerverlichting. Hierdoor is de tuin ook wanneer het donker is een lust voor het oog. De lange schutting van steenstrips zorgt tevens voor een rustgevend en natuurlijk effect in de tuin.

Naast de hot tub was ook een vijver een grote wens van de bewoners. Vaak denken mensen met een kleine tuin dat een kleine vijver de beste oplossing is; in dit tuinontwerp komt echter duidelijk naar voren dat een grotere vijver - op de juiste manier ontworpen en aangelegd - de tuin complementeert. Met wat natuurlijke elementen in de vijver, zoals de vijverplanten en de stenen, is een rustgevende uitstraling gecreëerd. Daarnaast is voor de beplanting gebruik gemaakt van moderne, stenen plantenbakken waar prachtige bamboe planten en een leiboom zorgen voor de wellness-sfeer waar de opdrachtgevers naar op zoek waren.

Op onze Facebookpagina treft u een kort filmpje aan van de volledige tuin (gepost d.d. 04 januari 2016). Onze Facebookpagina vindt u hier:  https://www.facebook.com/avanspeldehoveniers.

Foto's

Project
Droomtuin Tilburg 2 feb 2016
Werkzaamheden:
Tuin Aanleg
Recensie:
Droomtuin
Wij wilden een droomtuin, een tuin waar je heerlijk kunt ontspannen. Een tuin met een vijver en een
spa. We hebben een kleine tuin, een uitdaging dus. Na een bezoek aan een tuinbeurs in Den Bosch
was het duidelijk dat het een bijzondere tuin zou moeten zijn. Hierbij zou de tuinafzetting en de
bestrating mee genomen moeten worden. Op de website Van Spelde Hoveniers zagen we dat zij
sterk zijn in de combinatie bouwen en tuininrichting. Na het eerste gesprek, waarbij wij onze wensen
duidelijk hebben gemaakt, is door Antoon van Spelde een goed visueel ontwerp gemaakt waar we
ons in herkende. De inrichting en de materiaalkeuze waren direct in harmonie.
Voor de technische uitvoering voor de bestrating, keramische tegels, gaf Van Spelde Hoveniers aan
dat er een goede legmethode bestaat waarvoor zij garant staan. Ondanks de weinige mogelijkheden
om materialen op te slaan is dit met minimale ongemakken voor de omgeving gegaan. De mensen,
waarmee Antoon werkt, zijn stuk voor stuk vakmensen. Waarbij Huck de metselaar en projectleider
speelt en alles weet van vijvers. Chris is de man van het leggen van de keramische tegels. Yuri is
hovenier samen met Antoon. Jo is de timmerman.
Het werk verliep in een prettige sfeer waardoor details in goed overleg werden besproken en
uitgevoerd. Heeft langer geduurd dan gepland maar dat had te maken met de complexheid van de
tuin. Wij hebben een mooie tuin die helemaal voldoet aan onze wensen en die dankzij het
vakmanschap van Antoon en zijn mensen is gerealiseerd.
Groeten vanuit onze droomtuin
Deel deze pagina:
Project: Aanleggen van een achtertuin in de Reeshof 10x5 meter
occasion
Bekijk dit project
Overzicht projecten
Ontwerp: fam Vinks complete tuin aanleggen in Geldrop
occasion
Bekijk dit ontwerp
Overzicht ontwerpen
Beoordelingen van een klant:

Referentie A van Spelde hoveniers. Boom rooien 22 meter in Amsterdam. Wij hadden en heel hoge Canadese populier te rooien in een smalle achtertuin in Amsterdam. De boom had een omtrek van bijna 4 meter en was 22 meter hoog. Er was geen achterom aanwezig dus de boom moest over het huis en een monumentale kerk heen worden getild. Ook moeste de kraan in een smalle straat met weinig manoeuvreer ruimte worden opgesteld. Was de straat niet te smal voor de hoge kraan? Is het huis niet te hoog. Staat de kerk niet te dicht bij? Staan de andere bomen niet in de weg? Het leek allemaal onmogelijk omdat er veel obstakels waren. Na een zoektocht op internet kwamen we bij Antoon terecht. We vroegen ons alleen af waarom we een bedrijf uit Udenhout helemaal naar Amsterdam moesten laten komen om de boom te rooien. Onderschat hij de situatie niet? En waarom hij ondanks de afstand en de moeilijkheid van de klus toch de scherpste offerte had uitgebracht. Op zijn website was een recensie te lezen van een klant die zich hetzelfde had afgevraagd en geen spijt van haar keuze had gehad. Dus besloten we met Antoon in zee te gaan. Na afloop wisten we waarom hij zo, n scherpe offerte kon uitbrengen. Antoon doet het zo ongelofelijk vakkundig, veilig en goed georganiseerd dat hij die prijs kan hanteren. Je zag dat het niet de eerste keer was dat hij in de boom hing om die in stukken te zagen. Hij hield het hoofd koel bij de problemen die er bij het plaatsen van de kraan even dreigden te ontstaan. De kraan werd in de omgeving van Amsterdam gehuurd. Ook de vergunning heb je geen omkijken naar die wordt door hun geregeld. Allemaal keurig gedaan en veilig. En alles netjes achter gelaten. Door de goede ervaring met Antoon ook maar een ontwerp laten maken voor de aanleg van de tuin. Na een week kwam hij met een verrassend ontwerp op de proppen. Hij denkt mee over de kosten en de keuzes die gemaakt moesten worden. Bovendien zijn het nog aardige mannen ook. Een echte aanrader!!! Ben benieuwd naar de aanleg van de tuin eind van de maand Geertje Bierma 6/5/2014

Bekijk project

Bekijk alle recencies

Bel mij terug aub

Tel: