Home » Projecten / Fotoalbum / Impressies » Complete tuin aanleggen Helmond.

Tuinrenovatie in Helmond met keramische buitentegels.

Renovatie tuin met keramische tuintegels Outdoor.

In Helmond hebben wij deze tuin geheel gerenoveerd. 

De tuin was rommelig en er stonden te veel struiken in. De bewoners willen graag een rustige strakke tuin met minder onderhoud. 

Zoals minder snoeiwerk, geen onkruid in de voegen meer.  Een terras wat recht blijft liggen.

Hiermee zijn wij aan de slag gegaan.

Het leggen van keramische tuintegels is gespecialeerd werk en dient goed voorbereid te worden. De ondergrond van deze tegels vraagt de nodige aandacht. Op zand leggen is geen optie omdat zand niet voldoende draagkrachtig is. Daardoor kunnen de tegels  gaan verzakken, voegen komen los en het terras kan opvriezen omdat de ondergrond in de winter te vochtig blijft. Vocht zet uit en drukt dan het terras omhoog.

Wij van A van spelde hoveniers doen het anders.

Uitgraven oud zandbed tot 20/25cm

Storten gebroken puin zonder nulfractie 4/24mm

Aantrillen gebroken puin 

Leggen van een bouwstaalnet om het geheel een te maken.

Mengen split 2/6 met cement.  

Aanbrengen tegels. en Vastbranden met tegellijm

Invoegen met een cementgebonden voeg.

Tegels afpoetsen en u heeft jaren plezier van het terras.

  Storten puin fundatie

 Aanbrengen betongaas en split verwerken

 Leggen Keramische tuintegel Aanbranden tegel met tegellijm

 Keramische buitentegels invoegen met cementgebonden voeg en afpoesten.

In de tuin hebben wij verder een strakke border gemaakt, doormiddel van een stenen muur grof gestukt. afgewerkt met een hardstenen afdekrand.

om een mooie blikvanger te hebben is er een watermuur gemaakt van steenstrips waar water overheen kabbelt,  de klant wilde geen vijver maar wel water in de tuin.

water trekt vogels aan,  kabbelt water geeft glinsteren van het zonlicht, water geeft rust in de tuin.

De beplanting is rustig gehouden met veel vaste planten die de bodembedekken. <niet woekerend en klinmmend>

De planten zijn zo ingedeeld dat het hele jaar ingetogen bloemen te zien zijn. zijn de planten uitgbloeid dan blijven de planten mooi door het blader dek.

Wilt u nu ook genieten van een strakke moderne design tuin? en goed geadviseerd worden door een proffesionel?   

u kunt ons bereiken via offerte op maat  direct mal info@avanspeldehoveniers.nl  telefoon  0650483765  0135113782 voor een vrijblijvend eerste gesrpek.

Deze werkzaamheden kunt u bij ons laten uitvoeren

Tuinontwerp 

bomen rooien www.bomenrooien.com 

Keramische tuintegels leggen

Aanleggen van vijver en Zwemvijver

Moderne overkapping zowel in hout en steen.

Het laten plaatsen van tuinmuren houten tuinschermen vlonders.

Foto's

Project
Paul en Anja van der Zande 7 juli 2014
Werkzaamheden:
Tegels
Recensie:
Onze tuin kon wel een nieuw terras gebruiken. Na veel zoeken viel de keuze op keramische tegels.
Een strakke vloer, dat is wat we wilden. Al snel begrepen we dat we het leggen van een keramische vloer beter aan de vakman kunnen overlaten.
Via wat speurwerk op het internet kwamen we bij Antoon uit.
Antoon heeft een eigen visie op het leggen van keramische tegels die ons aan sprak.
Een afspraak was snel gemaakt. Tijdens zijn bezoek kwam Antoon met het oordeel dat onze tuin niet paste bij een mooie keramische vloer.
De tuin zou eigenlijk opnieuw moeten worden ingericht. Iets wat we zelf ook wel wilden, maar we wisten niet hoe.
Antoon bood aan twee schetsen voor een nieuwe tuin te maken. Al snel kwam hij weer bij ons thuis om ze te bespreken.
Een keuze werd snel gemaakt. En na een aantal weken werd er begonnen met de tuin. Het karwei zou ongeveer vier weken duren.
Drie tot vier man waren dagelijks in de weer in onze tuin. Na de sloop zagen we stap voor stap de nieuwe tuin ontstaan.
Bijna elke dag was er contact met Antoon per email. Elke vraag werd onmiddellijk beantwoord. Elk probleem werd zeer snel opgelost.
Met grote toewijding werd er aan onze tuin gewerkt. Antoon bood aan om met ons mee te gaan bij het uitzoeken van de tegels
Nu de tuin klaar is, zien we pas goed wat het ontwerp met onze tuin doet. Hij is strak, minder rommelig en hij lijkt veel groter.
We kunnen nog jaren van deze tuin genieten
Deel deze pagina:
Beoordelingen van een klant:

Beste Antoon, Via internet hebben we op basis van een aantal foto's een offerte van jou gekregen voor het rooien van een els in onze achtertuin. Omdat de boom best scheef stond en het elshout niet echt stevig is, waren we op zoek naar een bedrijf dat dit niet via 'klimmen in de boom' zou realiseren. We waren op voorhand wat huiverig voor de prijs waarmee jij zou komen, omdat we op jullie website behoorlijk wat groot materieel zagen. Die angst was echter nergens voor nodig. De prijs vonden wij goed, zeker in vergelijking met andere bedrijven die met veel minder middelen er veel langer over zouden doen. Je gaf op eigen initiatief aan al heel snel te kunnen inplannen. Jullie zijn om half 8 begonnen en om 8.00 uur was het klaar. Omdat wij uiteindelijk op de dag zelf pas besloten de stronk er toch uit te laten freezen, is dat iets later op de dag nog gebeurd. Maar ook dit was binnen een half uur klaar. Jullie hebben heel snel en vooral beheerst gewerkt. De boom werd in zijn geheel, rechtop, over de schuur van de buren heen getild en de straat uitgereden. Grappig om te zien dat zo'n grote boom gewoon aan de wandel lijkt te gaan. Daar waar de straat wat breder werd hebben jullie de boom neergelegd en in sneltreinvaart ontdaan van al zijn takken. Die gelijk in de schredder gingen; ideaal. Zelf heb ik de straat, daar waar de takken eraf gezaagd werden, na afloop alleen nog even moeten aanvegen, het meeste hadden jullie zelf namelijk al opgeruimd. We zijn heel blij dat we tenslotte toch gekozen hebben voor het infreezen van de stronk en het eerste deel van de wortels; er is niets meer van de stronk en de wortels te zien! Scheelt een hele hoop werk straks bij het vlak maken van de tuin. Nogmaals super bedankt voor de snelle, vriendelijke en vooral vakkundige service. Angelo en Floor

Bekijk project

Bekijk alle recencies

Bel mij terug aub

Tel: