Home » Projecten / Fotoalbum / Impressies » Moderne Douglas schutting plaatsen Tilburg

Douglas Schutting Modern

Naast o.a. het ontwerpen, ruimen en aanleggen van uw tuin, kunt u ook een beroep doen op A. van Spelde hoveniers voor één of meerdere onderdelen hiervan, zoals het plaatsen van een schutting. 

Een schutting is een belangrijk onderdeel van uw tuin. Net zoals de muren in uw woning, is de schutting een duidelijk aanwezig onderdeel als afbakening van uw tuin (erfafscheiding). Er zijn vele mogelijkheden om uw tuin af te bakenen. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw stijl en voorkeuren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een groene haag of een heg, maar natuurlijk is ook een stenen muur of een houten schutting mogelijk, of een combinatie van materialen. Naast de keuze van het materiaal, is het ook van belang er rekening mee te houden in hoeverre u al dan geen inkijk wenst. Uw erfafscheiding dient in elk geval op een juiste wijze te worden geplaatst, zodat u er jarenlang plezier van zult hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het stevig verankeren van de schutting.

Onze opdrachtgevers bij dit project kozen voor een moderne, strakke afwerking met een luxe uitstraling van verticale Douglas planken, welke goed past bij de moderne tuin. De Douglas planken van 20cm breedte zijn aansluitend aan elkaar geplaatst op een degelijk frame van hardhouten palen. Aan de bovenkant van de schutting is voor een mooie, strakke afwerking gekozen, namelijk een afdeklat van Douglas. Op deze wijze is de schutting stevig, zal er niet tot nauwelijks regenwater bij het frame komen en zal de schutting jarenlang mee gaan. Na verloop van tijd verweert de kleur van het hout tot een mooie lichtgrijze kleur. Wanneer u dit niet wilt, kunt u er natuurlijk voor kiezen om het hout te oliën of te beitsen, zodat de mooie kleur en nerven van het hout bewaard blijven of (eventueel later) te schilderen in een kleur. Populaire kleuren voor een moderne tuinschutting zijn op dit moment wit en zwart. Deze kleuren staan overigens ook erg mooi in een romantische, Engelse (cottage)tuin, aangezien zowel zwart als wit de prachtige kleuren van bomen, planten en bloemen sterk benadrukken.

Als u ook overweegt om een nieuwe schutting of andere vorm van erfafscheiding te laten plaatsen, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Onderaan deze pagina treft u onze contactgegevens aan. Aan de rechterzijde van het menu vindt u tevens een optie waar u uw telefoonnummer kunt invullen, zodat wij u kunnen bellen. We horen graag van u!

Foto's

Werkzaamheden:
Tuinafscheiding
Deel deze pagina:
Project: Rooien van beuken bomen
occasion
Bekijk dit project
Overzicht projecten
Beoordelingen van een klant:

Droomtuin Wij wilden een droomtuin, een tuin waar je heerlijk kunt ontspannen. Een tuin met een vijver en een spa. We hebben een kleine tuin, een uitdaging dus. Na een bezoek aan een tuinbeurs in Den Bosch was het duidelijk dat het een bijzondere tuin zou moeten zijn. Hierbij zou de tuinafzetting en de bestrating mee genomen moeten worden. Op de website Van Spelde Hoveniers zagen we dat zij sterk zijn in de combinatie bouwen en tuininrichting. Na het eerste gesprek, waarbij wij onze wensen duidelijk hebben gemaakt, is door Antoon van Spelde een goed visueel ontwerp gemaakt waar we ons in herkende. De inrichting en de materiaalkeuze waren direct in harmonie. Voor de technische uitvoering voor de bestrating, keramische tegels, gaf Van Spelde Hoveniers aan dat er een goede legmethode bestaat waarvoor zij garant staan. Ondanks de weinige mogelijkheden om materialen op te slaan is dit met minimale ongemakken voor de omgeving gegaan. De mensen, waarmee Antoon werkt, zijn stuk voor stuk vakmensen. Waarbij Huck de metselaar en projectleider speelt en alles weet van vijvers. Chris is de man van het leggen van de keramische tegels. Yuri is hovenier samen met Antoon. Jo is de timmerman. Het werk verliep in een prettige sfeer waardoor details in goed overleg werden besproken en uitgevoerd. Heeft langer geduurd dan gepland maar dat had te maken met de complexheid van de tuin. Wij hebben een mooie tuin die helemaal voldoet aan onze wensen en die dankzij het vakmanschap van Antoon en zijn mensen is gerealiseerd. Groeten vanuit onze droomtuin

Bekijk project

Bekijk alle recencies

Bel mij terug aub

Tel: