Home » Projecten / Fotoalbum / Impressies » Renovatie van een boederij tuin met gebakken klinkkers zweedsgraniet

Boerderijtuin in Haaren

Boerderijtuin in Haaren

De bewoners van deze prachtige boerderij hebben ons gevraagd advies te geven voor een tuinontwerp. Men wilde graag een moderne tuin met strakke lijnen, die bovendien onderhoudsvriendelijk is. Uiteraard heeft A. van Spelde hoveniers ook de aanleg verzorgd.

Het tuinontwerp van deze designtuin bestaat uit vlakverdelingen. Zo hebben wij onder andere een strakke oprit aangelegd met splitmatten (grindplaten) gevuld met Ardenner split; een mooie, grijze splitsoort, gemalen van Belgisch hardsteen. Dit materiaal is door zijn hardheid zeer geschikt voor o.a. opritten, parkeerplaatsen en paden en zorgt mede door de egale kleur voor een luxe uitstraling.

Om de strakke lijnen van de vormgeving te behouden, is voor de randen (opsluitbanden) van de verharde vlakken gebruik gemaakt van Zweeds graniet.

Voor de sierbestrating in de boerderijtuin is gekozen voor de sfeervolle en authentieke uitstraling van gebakken waaltjes. Deze gebakken klinkers in waalformaat worden vaak toegepast voor het maken van tuinpaden in een landelijke tuin of cottage garden. In een moderne designtuin zorgen waaltjes voor een rustiek element.

Naast de ‘harde’ elementen (split en klinkers) in deze stijlvolle tuin is gekozen voor de aanleg van grote vlakken met gras. Door het gebruik van verschillende texturen ontstaat een natuurlijk en evenwichtig geheel. Om direct een mooie, volle groene grasmat te krijgen, hebben wij ervoor gekozen het gras aan te leggen door middel van graszoden; het wordt snel en strak gelegd en u ziet onmiddellijk het resultaat.

Tot slot mochten in deze stijlvolle boerderijtuin natuurlijk een fruitgaard en een moestuin niet ontbreken, zodat de bewoners zelf groente en fruit kunnen kweken. Op een zonnige en beschutte plek in de tuin hebben wij een verhoogde moestuinbak aangelegd. Door het groentebed van de moestuin te verhogen, krijgen de planten meer licht. Bovendien is dit voor een moestuin een prettige werkhoogte en krijgt ongedierte minder kans om de oogst te verstoren. Het is dus niet alleen mooi, maar ook heel praktisch.

 

Wij hopen dat de bewoners lang zullen genieten van deze prachtige tuin. 

Bent u ook toe aan een nieuwe tuin? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte. Onze contactgegevens treft u onderaan deze pagina aan. In het menu aan de rechterzijde van deze pagina kunt u eventueel ook aangeven dat u graag door ons wilt worden teruggebeld.

Bij al onze tuinontwerpen gaan wij uit van de ideeën en wensen van de opdrachtgevers en maken we aan de hand hiervan een eerste ontwerp. Wij bieden natuurlijk ook advies en doen voorstellen. Er is veel mogelijk; ons team bestaat uit experts op alle gebieden van tuinaanleg, zoals het op de juiste wijze plaatsen van natuurstenentegels en steenstrips, het maken van diverse soorten houtconstructies, professioneel metsel- en tegelwerk, het aanleggen van waterornamenten en vijvers en het installeren van elektra en verlichting. Daarnaast beschikken wij ook over allerhande materieel om bijvoorbeeld uw oude tuin te ontruimen, zoals het rooien van grote bomen met een hoogwerker en het wegfrezen van boomstronken. Er wordt met veel respect omgegaan met de omgeving en alle materialen worden netjes en milieuvriendelijk afgevoerd en eventueel verder verwerkt.

Foto's

Werkzaamheden:
Tuin Aanleg,Tuin Bestrating
Recensie:
Lisbeth Roothaert raadt A van Spelde hoveniers aan.

12 november om 13:15 ยท

...
Hele mooie tuin geworden Antoon. Goed advies voor de inrichting. Mooi strak en onderhoudsarm resultaat. Bestrating past ook mooi bij de boerderij. Bedankt, wij kunnen ervan gaan genieten.
Deel deze pagina:
Project: leibeuken als afscheiding, achtertuin bestraten
occasion
Bekijk dit project
Overzicht projecten
Beoordelingen van een klant:

Beste Antoon, Via internet hebben we op basis van een aantal foto's een offerte van jou gekregen voor het rooien van een els in onze achtertuin. Omdat de boom best scheef stond en het elshout niet echt stevig is, waren we op zoek naar een bedrijf dat dit niet via 'klimmen in de boom' zou realiseren. We waren op voorhand wat huiverig voor de prijs waarmee jij zou komen, omdat we op jullie website behoorlijk wat groot materieel zagen. Die angst was echter nergens voor nodig. De prijs vonden wij goed, zeker in vergelijking met andere bedrijven die met veel minder middelen er veel langer over zouden doen. Je gaf op eigen initiatief aan al heel snel te kunnen inplannen. Jullie zijn om half 8 begonnen en om 8.00 uur was het klaar. Omdat wij uiteindelijk op de dag zelf pas besloten de stronk er toch uit te laten freezen, is dat iets later op de dag nog gebeurd. Maar ook dit was binnen een half uur klaar. Jullie hebben heel snel en vooral beheerst gewerkt. De boom werd in zijn geheel, rechtop, over de schuur van de buren heen getild en de straat uitgereden. Grappig om te zien dat zo'n grote boom gewoon aan de wandel lijkt te gaan. Daar waar de straat wat breder werd hebben jullie de boom neergelegd en in sneltreinvaart ontdaan van al zijn takken. Die gelijk in de schredder gingen; ideaal. Zelf heb ik de straat, daar waar de takken eraf gezaagd werden, na afloop alleen nog even moeten aanvegen, het meeste hadden jullie zelf namelijk al opgeruimd. We zijn heel blij dat we tenslotte toch gekozen hebben voor het infreezen van de stronk en het eerste deel van de wortels; er is niets meer van de stronk en de wortels te zien! Scheelt een hele hoop werk straks bij het vlak maken van de tuin. Nogmaals super bedankt voor de snelle, vriendelijke en vooral vakkundige service. Angelo en Floor

Bekijk project

Bekijk alle recencies

Bel mij terug aub

Tel: