Home » Projecten / Fotoalbum / Impressies » Moderne tuin aanleggen Breda

Moderne tuin aanleggen Breda

Dat een moderne tuin met succes gecombineerd kan worden met natuurlijk groen, zoals gras en een groene haag, bewijst deze prachtige, strakke designtuin die we in Breda mochten aanleggen.

Voor het terras aan de huiszijde hebben we gebruik gemaakt van een vloer van Chinese keramische tegels en een wandje van steenstrips die mooi overloopt in de haag van Hedera. Aangezien dit terras verhoogd ten opzichte van de rest van de tuin ligt, is er bergruimte onder het terras gemaakt. De toegang tot deze berging is afgewerkt met een houten deur passend bij de stijl van het huis en de tuin. De trap en de constructie van het terras zijn op bouwkundig correcte wijze geplaatst en strak afgewerkt met natuurstenen blokken die met de keramische tegels een mooi, robuust geheel vormen.

In de lager gelegen tuin vormen het pad en de terrassen van keramische tegels één geheel met het terras aan het woonhuis. Aan de rechterzijde loopt de haag wederom over in een muurtje dat is afgewerkt met steenstrips. Dit herhalende effect zorgt voor eenheid en rust. Naast de tegels is een strak grasveld aangelegd dat voor een mooi evenwicht zorgt.

De linkerzijde van de tuin is afgewerkt met een prachtige hardhouten schutting, die naast een natuurlijke, maar toch moderne uitstraling, veel privacy biedt. In de schutting is moderne led-verlichting verwerkt. Langs deze designschutting is een border gemaakt die gevuld is met o.a. buxusplanten en een boompje. Tevens is langs de groene haag een ruime border aanwezig, die naar hartelust gevuld kan worden met bloemen en planten.

Ook aan de achterzijde van de tuin is een terras gemaakt. Een groot deel van dit terras is zelfs overkapt, zodat tijdens slechtere weersomstandigheden toch van de tuin kan worden genoten. De hardhouten schuur loopt naadloos over in de hardhouten overkapping waar een riante loungeruimte is gecreëerd. 

De combinatie van natuurlijke materialen, zoals gras, natuursteen en hout, alsmede de strakke lijnen en de hardhouten overkapping maken van deze moderne, groene tuin een luxe wellness-oord waar gedurende het gehele jaar in alle rust genoten kan worden van alles wat de natuur te bieden heeft.

Wij hopen dat onze opdrachtgevers veel plezier zullen beleven aan hun nieuwe tuin. Bent u geïnspireerd geraakt en heeft u ook interesse in zo'n mooie wellness-tuin? Of zou u graag één van de onderdelen ook in uw tuin zien? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte. Onze contactgegevens treft u onderaan deze pagina aan. In het menu aan de rechterzijde van deze pagina kunt u eventueel ook aangegeven dat u graag door ons wilt worden teruggebeld.

 

Foto's

Tuinaanleg Breda tuinaanleg breda
Werkzaamheden:
Tuin Aanleg,Tuinafscheiding
Deel deze pagina:
Project: rooien snoeien en kappen van populieren, bomen op de oude Grintweg 88 Oirschot
occasion
Bekijk dit project
Overzicht projecten
Ontwerp: Tuinontwerpen
occasion
Bekijk dit ontwerp
Overzicht ontwerpen
Beoordelingen van een klant:

Oisterwijk 6 augustus 2014 Referentie bouw tuinkamer/atelier met overkapping Dit voorjaar kwam bij ons het plan op om achter in de tuin een tuinhuis te laten realiseren. Na het zoeken van tuinhuizen op internet kwamen we vaak terecht op sites die houten tuinhuizen aanboden als “bouwpakket”. Dat was niet wat we zochten en ook het uitvoeren van de voorbereidende werkzaamheden en het zelf in elkaar zetten sprak ons niet aan. We zochten naar een modern ogend tuinhuis. Door op “moderne tuinhuizen” te zoeken kwamen we uit op de site van Antoon van Spelde (http://www.avanspeldehoveniers.nl/ ). Daar stonden de nodige realisaties van tuinhuizen op die ons wel bevielen. Dit resulteerde in een mailtje voor het vragen van informatie. Antoon is bij ons langs geweest en heeft naar onze wensen geluisterd en is daarna met het volgende voorstel gekomen: Na nog wat aanvullingen van details zoals verlichting, stopcontacten, schakelaars e.d. heeft Antoon een totaal offerte voor de alle uit te voeren werkzaamheden opgesteld. Dit omvatte ook het afvoeren van tuinafval, overtollige grond en bouwafval. De tuinkamer is dubbelwandig opgemetseld en bevat zowel spouw als dakisolatie. Verder zijn alle in het zicht zijnde wanden met stucwerk afgewerkt. Alle benodigde werkzaamheden zijn onder leiding van Antoon uitgevoerd, die daardoor voor mijn enig aanspreekpunt was, wat ik ook zo wilde. Ik had geen zin om zelf met allerlei vakmensen, zoals metselaar elektricien e.d. te onderhandelen en afspraken te maken. Antoon heeft voor de realisatie een vaste prijs afgesproken voor alle uit te voeren werkzaamheden. Zo was het voor mij helder wat de realisatie zou gaan kosten en kwam ik niet voor verrassingen van “meerwerk” te staan. Tijdens de bouw werden, daar waar noodzakelijk, voorstellen gedaan hoe e.e.a. gerealiseerd kon worden zodat ik daar direct op kon reageren, wat ik ook erg prettig vond. De werkzaamheden zijn naar wens uitgevoerd en hebben geleid tot een fraaie tuinkamer met terras. We kunnen daar nu heerlijk van genieten! Gerrit de Jong

Bekijk project

Bekijk alle recencies

Bel mij terug aub

Tel: