Maatwerk tuinoverkapping maken Kaatsheuvel

Luxe tuinen aanleggen Amstelveen » 2022 » Maatwerk tuinoverkapping maken Kaatsheuvel

Maatwerk tuinoverkapping maken Kaatsheuvel

Hier zijn we al weer een stukje verder met het maken van de luxe tuinoverkapping in Kaatsheuvel. Het begint al ergens op te lijken!

 Zoals ik in het vorige bericht over deze overkapping aan gaf zijn de staanders (verticale balken) nodig om de draagkracht te creeren. Op deze wanden komt tenslotte het dakpakket te liggen. Tussen de staanders in het framewerk van de wanden hebben we horizontale balken gemaakt. deze zijn nodig omdat de wanden bekleed zullen worden met harthouten latten. aangezien deze latten verticaal gemonteerd worden, hebben we een horizontaal framewerk nodig.

Het dakpakket is alsvolgt opgebouwd:

We hebben 2 voorliggers van glad geschaafd Douglashout 240*240mm dik. deze zijn door ons op lengte gemaakt zodat ze de volledige breette van de tuin overspannen. beide liggers zijn voorzien van een zogenaamde 'Rechte Liplas'. Dit is een zeer sterke en nette verbinding die er voor zorgt dat de liggers goed aan elkaar bevestigd kunnen worden. In deze liggers zijn inkepingen gefreesd waar we vevolgens de draagbalken, of de zogenaamde 'gordingen' in kunnen leggen en bevestigen. Deze gordingen zijn ook van glad geschaafd douglas, net als het meeste hout wat bij deze overkapping in het zicht gaat komen. omdat de gordingen 90*180mm zijn en dus minder hoog als de voorligger komt de robuuste uitstraling van de voorligger nog mooier tot zijn recht. Bovenop de gordingen hebben we een dakbeschot geschroefd van douglas die zowel het dakleer aan de bovenkant zal dragen, als een mooi plafond zal creeeren aan de onderkant. 

 De buitenzijde van de overkapping is bekleed met Douglas planken welke zijn voorzien van een 'mes en groef' systeem. Doormiddel van dit systeem schuiven de planken mooi in elkaar en kan er geen water tussendoor. Aangezien de wanden ook aan de binnenkant bekleed zullen worden is het niet handig als hier water tussenin komt te staan. Hout en water zijn nou eenmaal geen goede vrienden.

Deel deze pagina op:

Impressies

Recensies