bomen kappen eikenprocessierups in Oss

strakke tuin ontwerp » verwijderen eiken kappen eikenprocessierups bomen

bomen kappen eikenprocessierups in Oss

Verwijderen van bomen met eikenprocessierups

In Oss hebben wij 18 eikenbomen verwijderd die vol  met nesten zaten van de eikenprocessierups. 

Omdat dit een terug kerend probleem is zijn de bomen nu verwijderd en wordt in het najaar voor andere boomsoorten gekozen die geen eikenprocesierups bevatten.

De soorten die terug geplant worden zijn beuk, berk en esdoorn, 

Om meer verschillende soorten te planten heb je ook minder kans op plagen. Waarom er nu zoveel eikenrupsen zijn komt omdat er gewoon teveel eiken geplant zijn de laatste 30 jaar. Het Brabanste landschap bevat meer dan 80% eiken.  Als de verhoudngen anders zouden zijn geweest maar bv 15% eiken zou de plaag nooit zo groot geweest zijn of niet opgemerkt worden, omdat veel minder bomen besmet zouden zijn. 

Ons hoveniersbedrijf A. van Spelde is een bedrijf met jarenlange ervaring en kennis op het gebied van het snoeien, kappen of rooien van bomen en het vakkundig verwijderen van de boomstronk. Indien u in Oss op zoek bent naar een goede en ervaren bomenrooier, bomenkapper of bomensnoeier, bent u bij ons op het juiste adres. 

Wij hebben zowel de vakkennis, de ervaring als het materiaal in huis om bomen op een juiste en efficiënte manier te verwijderen, te snoeien, maar ook te onderhouden. Daarnaast verzorgen wij ook graag uw tuinontwerp, kunt u bij ons bijvoorbeeld ook terecht voor het leggen van keramische tegels op deskundige wijze en kunnen wij u ook prima voorzien van tuinadvies.

                     

Bomen snoeien

Een grote boom in uw tuin kan natuurlijk prachtig zijn, maar het is niet altijd even praktisch en vergt nogal wat onderhoud. Het snoeien van bomen is soms noodzakelijk, omdat u er zelf hinder van ondervindt (het belemmert bijvoorbeeld het zonlicht of stoort de bebouwing) of omdat de omgeving (zoals de buren of het verkeer) er last van heeft.

Wij kunnen op verschillende manieren uw boom of bomen snoeien.

1  Begeleidsnoei

De snoeimethode begeleidsnoei gebeurt in de jeugdfase van de bomen. We snoeien dan de takken die schuren (tegen elkaar aan groeien), takken die schuin door de kroon groeien en snoeien dubbele toppen. Ook verwijderen we dood hout.   

2 Opkronen

Het opkronen van bomen gebeurt bij bomen die al wat groter zijn en die bijvoorbeeld het wegverkeer hinderen, takken die tegen de gevel aankomen of simpelweg in de weg hangen. Met het opkronen van de boom halen we de onderste laag takken weg.  Zo komt er vaak ook meer licht in de tuin of onder de boom. Wij zorgen altijd voor een zo klein mogelijke snoeiwond en raken ook niet de takkraan. Wij snoeien derhalve niet vlak tegen de stam, maar er een klein stukje vanaf. Dit is de juiste wijze van het opkronen.

3 Toppen van bomen

Het toppen van bomen is eigenlijk wat anders dan snoeien, maar zo kan de boom vaak toch nog blijven staan. Als men overgaat op het toppen van de bomen is eigenlijk de standplaats verkeerd. De boom wordt te groot en geeft veel overlast en daarom wordt de top of de helft van de boom weggehaald. Natuurlijk is een belangrijke vraag of dit kwaad kan voor de boom. Sommige bomen kunnen er slecht tegen, andere weer beter. Indien men geen afstand wil doen van de boom en de overlast wil beperken, is dit vaak een goede oplossing. Bij het toppen van de boom wordt eerst gekeken om welk soort boom het gaat en dan zullen wij in overleg bepalen hoe ver de top er uitgehaald wordt.  Zo kan de boom toch nog een tijdje blijven staan.

4  Vormsnoei

Vormsnoeien is het doelmatig een boom te dwingen in een bepaalde vorm te groeien. Een aantal voorbeelden hiervan zijn dakplanten, leilindes en knotlindes.

5 Kandalaberen

Kandalaberen van bomen houdt in dat alle takken en de top worden afgesnoeid tot circa 1 à 2 meter van de stam. Hier zal de boom weer op uitlopen. De boom is dan in elk geval weer een stuk kleiner. Ook hier geldt dat sommige bomen deze snoeimethode goed verdragen en andere boomsoorten weer minder. Door onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij u hier prima in adviseren.

6 Knotten van bomen

Het knotten van bomen gebeurt vaak bij wilgensoorten. Knotten is niets anders dan op een bepaalde hoogte de stam afzagen, waar de boom vervolgens weer uitloopt.  

 

Hoe gaan we te werk?

De hierboven genoemde werkzaamheden zijn erg specialistisch. Dit werk kunt u dan ook het beste laten uitvoeren door vakmensen met verstand van zaken. Wanneer u dit werk door ons laat verrichten bent u verzekerd van ervaren vakmensen die van een gedegen groenopleiding hebben gevolgd. Het snoeien van bomen doen wij op de volgende manier (afhankelijk van wat het beste bij uw situatie past).

- Klimmend met de touwen in de boom.

- Snoeien met een stokzaag of ladder.

- Snoeien met een hoogwerker.

- Snoeien met een verreiker met zaagkop.

Wij kunnen voor u dus op een deskundige en efficiënte manier uw boom of bomen snoeien. Daarnaast kunnen wij u ook voorzien van vakkundig advies over het snoeien van bomen of over de tuin waar de bomen in staan. Wanneer alleen het snoeien van de boom of bomen niet voldoende is, kunnen wij desgewenst ook de boom of bomen voor u kappen dan wel rooien. Daarnaast kunnen wij het afval voor u afvoeren. Ook behoort het verwijderen/ uitfrezen van de stronken en wortels van de boom of bomen tot de mogelijkheden.

Het snoeien kan per uur of tegen een vaste vergoeding worden afgenomen.

 

Contact

Neem vandaag nog contact met ons op voor het maken van een afspraak! Wij vertellen u graag over de mogelijkheden en de service die wij u kunnen bieden.

E-mail: info@avanspeldehoveniers.nl 

Telefoon: 0650483765 

Klik hier voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte 

 

Het rooien van bomen, kappen van bomen

Boomrooierij 

Soms is alleen het snoeien van een boom niet voldoende. Weet u zich geen raad meer met een te grote boom in de achtertuin en bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Ons hoveniersbedrijf heeft naast tuinontwerp en het leggen van keramische tegels als specialisatie het rooien/kappen van bomen. Dit houdt in dat de boom wordt verwijderd. Niet alleen binnen ons eigen werkgebied (Brabant), maar ook landelijk hebben wij jarenlange ervaring als bomenrooier dan wel bomenkapper. Wij hebben jarenlange ervaring in het rooien en kappen van alle soorten en maten bomen en kunnen deze werkzaamheden op vakkundige en efficiënte wijze voor u uitvoeren. Dit geldt niet alleen voor particulieren, maar ook voor bijvoorbeeld het onderhoud aan bospercelen of bij fabrieksterreinen bent u bij ons aan het juiste adres. 

Naast onderhouds- en snoeiwerkzaamheden verzorgen wij ook het rooien van allerlei soorten bomen. Aangezien de plek waar de betreffende boom of bomen zich bevinden verschillend zijn, wordt altijd ter plaatse met u bekeken en besproken wat de mogelijkheden zijn en hoe wij de klus zullen aanpakken. Wij bepalen dan in verband met de veiligheid welke optie het beste is; of de boom in zijn geheel of in delen wordt omgelegd. Een indicatie van de kosten hangt af van de standplaats van de boom. Staat de boom in de voortuin en heeft deze de ruimte om op een veilige manier te vallen, dan zijn de kosten anders dan wanneer de boom in de achtertuin staat en er bijvoorbeeld een schuur onder staat.  

Aangezien deze werkzaamheden natuurlijk veel afval opleveren, bieden wij ook de mogelijkheid aan om de afvoer van het hout- en groenafval voor u te regelen. Natuurlijk kunt u het ook zelf afvoeren of bijvoorbeeld verwerken tot hout voor de open haard. Op deze wijze kunt u flink op de kosten besparen. Daarnaast kunnen wij de plek waar de boom stond volledig afwerken door het uitfrezen van de stronk en de wortels, zodat u hier naar wens eventueel iets anders kunt planten.

Wij kunnen op verschillende manieren uw boom of bomen rooien/kappen.

Wij kappen de bomen op verschillende manieren, omdat elke locatie een andere techniek met zich meebrengt.

Hoe wij te werk gaan kunt u middels foto's met beschrijvingen bekijken door op een project te klikken. Wij hechten bij al onze werkzaamheden veel belang aan uw en onze veiligheid, efficiëntie, kwaliteit en service.

Voor onze werkzaamheden beschikken wij over het volgende. (prijzen zijn opvraagbaar)

- Een zager met kettingzaag.

- Een klimmer met kettingzaag.

- Een grondman zonder kettingzaag.

- Een minifrees (deze past door een poort van 95 cm).

- Een frees met traktor.

- Een vrachtwagen voorwagen.

- Een vrachtwagen met aanhanger.

- Een vrachtwagen met versnipperaar (tot 35 cm doorsnee voor takken en groenafval).

- Een telescoopkraan met een maximaal bereik van 42 meter zonder jip en met jip van 52 meter (dit wordt afgenomen per uur, waarbij een minimale afname van 3 uur geldt!)

- Het afvoeren van groenafval per ton zonder transport.

Zoals u ziet zijn wij in staat om vrijwel elke boom voor u te rooien, snoeien of te kappen; zelfs op lastige locaties.

De verschillende manieren van het rooien of kappen van een boom worden via de links hieronder nader uitgelegd.

bomen rooien met een telescoopkraan

bomen rooien met een vrachtwagen

bomen rooien dmv van klimmen

bomen met een kettingzaag of touw vrij laten vallen

bomen rooien met een verreiker.

Voorbeeld:

Deze Amerikaanse eik stond ruim 38 meter ver in de achtertuin en nam alle zonlicht en water uit de tuin weg. Daarom is besloten om deze Amerikaanse eik te rooien.

    

 

Wij werken vaak met een telescoopkraan zodat er geen schade ontstaat aan de tuin en het werk veilig gebeurt.  Bomen die dichterbij staan rooien wij vaak met een verreiker.

Het voordeel van een kraan is dat alle takken over de tuin naar voren gehesen worden en daar verwerkt worden tot kachelhout, stamhout of voor de vezel.

De takken worden versnipperd en gebruikt voor groene stroom. Zo werken wij zo C02 neutraal mogelijk.

De stronk van de boom die nog overblijft,  kunnen wij er voor u uitfrezen.

 

Kosten bomen rooien/kappen

Omdat wij veel werken met machines besparen wij op dure arbeidskosten. Hierdoor blijven de prijzen aantrekkelijk en wordt de overlast tot een minimum beperkt.  Vaak hebben wij niet meer dan 2 à 3 uur nodig om een boom te rooien of een tuin leeg te ruimen. Wij van A. van Spelde hoveniers helpen u daar graag bij. Voor een indicatie van de kosten kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden en de service die wij u kunnen bieden. Of u nu op zoek bent naar een bomenkapper, bomenrooier, bomensnoeier, tuinontwerper, keramische tegellegger of bij welk tuinprobleem u ook het juiste advies zoekt: bij A. van Spelde hoveniers bent u bij het juiste adres.

E-mail: info@avanspeldehoveniers.nl 

Telefoon: 0650483765 

Klik hier voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte

  

Tuinontwerpen en het aanleggen van tuinen

A. van Spelde hoveniers heeft niet alleen veel ervaring in het snoeien, rooien en kappen van bomen, wij hebben ook zeer veel ervaring met tuinaanleg en tuinontwerpen. Ook kunt u hagen, coniferen of andere tuinwerkzaamheden laten uitvoeren door ons, zoals het verwijderen van straatwerk of klein grondverzet. Daarnaast behoren bijvoorbeeld ook het plaatsen van moderne stenen tuinoverkappingen, luxe design tuinhuizen en metselwerk tot de mogelijkheden.

Eigenlijk bent u voor al uw tuinadvies en -ontwerp bij A. van Spelde hoveniers aan het goede adres. Op onze website vindt u vele voorbeelden van tuinen die wij hebben ontworpen en hebben aangelegd. Ook het ontwerpen van de tuin bespreken we graag uitgebreid met u, of het nu gaat om een romantische tuin of een moderne tuin; wij beschikken over ervaren hoveniers om deze voor u volledig naar wens te maken. Bekijkt u eens onze ontwerpen voor een impressie. Een eigen zwemvijver is bijvoorbeeld ook een optie die wij graag met u bespreken. Daarnaast leggen wij ook sierbestrating en/of keramische tegels . Het leggen van keramische tuintegels is ook één van onze specialisaties.

  

Contact

Om u een indicatie van de kosten te geven, kunt u hier uw interesse tonen in een vrijblijvende offerte. Ons e-mailadres is info@avanspeldehoveniers.nl. Bellen kan natuurlijk ook op 0650483765 .

Wij horen graag van u!

 

Lees ook de klantervaringen van tevreden mensen die u voor gingen

Referentie A van Spelde hoveniers. Boom rooien 22 meter in Amsterdam. Wij hadden een heel hoge Canadese populier te rooien in een smalle achtertuin in Amsterdam. De boom had een omtrek van bijna 4 meter en was 22 meter hoog. Er was geen achterom aanwezig dus de boom moest over het huis en een monumentale kerk heen worden getild. Ook moeste de kraan in een smalle straat met weinig manoeuvreer ruimte worden opgesteld. Was de straat niet te smal voor de hoge kraan? Is het huis niet te hoog. Staat de kerk niet te dicht bij? Staan de andere bomen niet in de weg? Het leek allemaal onmogelijk omdat er veel obstakels waren. Na een zoektocht op internet kwamen we bij Antoon terecht. We vroegen ons alleen af waarom we een bedrijf uit Udenhout helemaal naar Amsterdam moesten laten komen om de boom te rooien. Onderschat hij de situatie niet? En waarom hij ondanks de afstand en de moeilijkheid van de klus toch de scherpste offerte had uitgebracht. Op zijn website was een recensie te lezen van een klant die zich hetzelfde had afgevraagd en geen spijt van haar keuze had gehad. Dus besloten we met Antoon in zee te gaan. Na afloop wisten we waarom hij zo, n scherpe offerte kon uitbrengen. Antoon doet het zo ongelofelijk vakkundig, veilig en goed georganiseerd dat hij die prijs kan hanteren. Je zag dat het niet de eerste keer was dat hij in de boom hing om die in stukken te zagen. Hij hield het hoofd koel bij de problemen die er bij het plaatsen van de kraan even dreigden te ontstaan. De kraan werd in de omgeving van Amsterdam gehuurd. Ook de vergunning heb je geen omkijken naar die wordt door hun geregeld. Allemaal keurig gedaan en veilig. En alles netjes achter gelaten. Door de goede ervaring met Antoon ook maar een ontwerp laten maken voor de aanleg van de tuin. Na een week kwam hij met een verrassend ontwerp op de proppen. Hij denkt mee over de kosten en de keuzes die gemaakt moesten worden. Bovendien zijn het nog aardige mannen ook. Een echte aanrader!!! Ben benieuwd naar de aanleg van de tuin eind van de maand Geertje Bierma 6/5/2014 link project amsterdam Tuin aanleg amsterdam

 

Werk Enschede

Op 21 okt. 2013 heeft hoveniersbedrijf A. van Spelde bij mij in Enschede 14 bomen gekapt, verwijderd en de stronken uitgevreesd. Prachtig was het om te zien hoe vakkundig en snel dit gebeurde. Heel toevallig,via internet ,ben ik aan de naam Antoon van Spelde gekomen en hem gevraagd een prijsopgave te doen. Ik besefte niet dat dit bedrijf uit Udenhout Brabant moest komen en wou toen het contact met hem stoppen, van Spelde mailde echter dat de afstand voor hem geen probleem was en mij gaarne een prijsopgave wilde doen. Wat schetste mijn verbazing dat de prijs een derde goedkoper was dan een vergelijkbaar bedrijf in Enschede. De prijsopgave is geheel geschied via E-mail met enkele foto's en opgaven van de omtrekken van de bomen. Wat mij betreft petje af voor de uiterst professionele en prettige manier waarop de Fa. Antoon van Spelde voor ons dit karwij heeft afgehandeld. Arie van der Veen Enschede. Antoon groetjes van Arie en Marga link Project Enschede

Werk Breda

Beoordeling: Pietro, 26.03.2014 Rooien bomen Breda Dit is niet gewoon een boom omzagen. Wat een wervelwind. Wat een show. Antoon en zijn maten doen wat zij zeggen te doen. Binnen een uur zijn twee iets wat te ver door gegroeide Thuja bomen in een moeilijke hoek pal achter ons huis verwijderd en afgevoerd. En niet onbelangrijk voor een zeer scherp concurrerende prijs. Ik had vooraf een aantal offertes gevraagd en kan Antoon aanbevelen als beste keuze. Groeten, Pietro

Link Project Breda

Deel deze pagina op:

Impressies

Recensies