Aanleggen groene daken Amstelveen

Blog » 2023 » sedum dak plaatsen in Amstelveen

Aanleggen groene daken Amstelveen

Groene daken aanleggen Amstelveen

Readyroof is een zeer kwalitatief kant-en-klaar groendak cassette met minimaal 10 soorten Sedum. Dit element is zeer compact (39x59cm) en licht van gewicht waardoor het zeer arbeidsvriendelijk te plaatsen is op platte en hellende daken (tot 25°).

Bij een dakhelling van 10° tot 25° dienen aanvullende voorzieningen getroffen te worden. Door zijn lage gewicht (max 60kg/m²) is de Readyroof groendak cassette toe te passen op bijna ieder dak zonder constructieve aanpassingen. Readyroof is van hoogwaardige kwaliteit en eenvoudig aan elkaar te koppelen door een robuuste zwaluwstaartverbinding

Kant-en-klaar Minimaal 10 soorten Sedum Voor 99% vrij van onkruiden Bedekkingsgraad: 95% Lichtgewicht substraat van hoogwaardige kwaliteit Hoogwaardig kunststof met hoge UV-resistentie Robuuste zwaluwstaart verbinding Niets van bovenaf zichtbaar van de cassette na aanleg Verzadigd gewicht van max. 60kg/m² Afmeting: 39cm x 59cm 4,35 st./m² Waterbuffer ca. 30 liter/m2 

De randen van de Readyroof groendak cassette zitten ruim 1 cm onder het substraat, waardoor na aanleg geen randen zichtbaar zijn. Door een slimme belading kunnen de Readyroof groendak cassettes 5 dagen op de pallet staan, mits bewaard in een koele omgeving. Ten aanzien van logistiek, planning en risicomanagement bieden de groendak cassettes van Readyroof veel voordelen ten opzichte van andere groendak producten.

 

De sedum plaatsen wij op de volgende manier 

Aanbrengen van wortelwerend doek 

aanbrengen van beschermdoek 

plaatsen van de sedum casettes 

plaatsen grind langs de randen 

Hemelwater afvoeren vrij houden door middel van een rooster

 

Subsidie

In deze tijden van verduurzaming helpen subsidieregelingen zeker om de groene daken in Nederland te laten groeien in oppervlakten. Klimaatadaptatie is aan de orde van de dag. Van spelde  is voorstander om deze duurzame ontwikkelingen te stimuleren. Het vergroenen en verduurzamen van een gebouw, dak of gevel vergt een investering die op termijn zeker weer wordt, terugverdient. Verschillende gemeenten in Nederland geven subsidie op de aanleg van een groendak vanwege maatschappelijke voordelen. De bedragen varieren per per m² voor extensieve daken geld vaak een met een maximum bedrag / aantal m². Voorwaarde om voor subsidie in aanmerking te komen is dat het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van de groendaken worden uitgevoerd door hoveniersbedrijven Kijk op u gemeente of u in aanmerking komt voor een subsidie.

Voordelen van een groen dak 

Opslag van regen water 

Koelere omgeving 

Levensduur van de dakbedekking 

Opslag co2 

Bevordert de biodiversiteit

 

waar u moet opletten bij het plaatsen van een groen dak 

voordat er een groendak gemaakt wordt 

controleer het dak op lekkage 

ouderdom van de dakbedekking 

constructie dak hoe zwaar mag het belast worden, bij twijfel raad een constructeur in.

Offerteaanvraag 

Voor een offerteaanvraag hebben wij nodig 

oppervlakte dak 

maatvoering van het dak 

paar duidelijke foto van het dak

een juist adres   

u kunt deze gegevens mailen naar info@avanspeldehoveniers.nl 

u krijgt per email een offerte voor de kosten van het groene dak. 

Wanneer deze akkoord is komen wij het dak opmeten, voor het plaatsen van het groen dak 

 

Deel deze pagina op:

Impressies

Recensies