Groene daken aanleggen Houten

Groene daken aanleggen Houten

Groene daken aanleggen Houten

Specialist in de aanleg van groene daken

U woont in (de omgeving van) Houten en u wilt een groen dak laten aanleggen? Dan bent u bij A van Spelde Hoveniers aan het juiste adres. Wij zijn gevestigd in Udenhout en werken in een straal van circa 100 tot 120 kilometer rondom Houten. Onze hoveniers komen graag naar u toe om uw huis of garage te voorzien van een groen dak.

Een groen dak tegen klimaatverandering

Klimaatverandering is een hot item, dat zal u niet zijn ontgaan. Met de aanleg van groene daken kunt u – weliswaar een klein - steentje bijdragen om het opwarmen van de aarde tegen te gaan. Bovendien zorgt een dak dat bedekt is met sedum, bloemen en grassen voor een betere woningisolatie en een betere afvoer van regenwater. Daarnaast heeft een groen dak een luchtzuiverende werking en bevordert het de biodiversiteit. O ja, wat dacht u van het uitzicht?

Waar bestaat een ‘groen dak’ eigenlijk uit?

Een groen dak bestaat meestal uit een waterdichte beschermlaag met daar bovenop een drainagelaag en een filterdoek ter voorkoming van verstoppingen. Daarboven komt de substraatlaag: deze vormt de basis van het groene dak. Hierin wortelen de planten en hun voedingsstoffen. De toplaag heet vegetatielaag en is het zichtbare gedeelte met beplanting. In de juiste uitvoering kan een groen dak prima dienen als dakterras.

A van Spelde Hoveniers werkt voornamelijk met kant-en-klare sedum cassettes. Deze zijn zeer licht van gewicht en daardoor toepasbaar op vele soorten daken en dakconstructies. Neem vooraf contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Wilt u meer weten over het aanleggen van een groen dak? Neem dan nu contact met ons op.

Wat zijn de voordelen van een groen dak?

De voordelen van groene daken zijn legio. Naast milieuvoordelen zijn er ook kwalitatieve en financiële voordelen. Groene daken blijken ook een positief effect te hebben op uw humeur en werken zo stressverlagend!

Klimaat en biodiversiteit

De vegetatie op een groen dak houdt een deel van het regenwater vast en geeft dat langzaam weer af. Zo vormen groene daken een waterbuffer en wordt het rioleringssysteem minder belast. Deze bufferfunctie verlaagt - in combinatie met de zonlichtreflecterende werking van planten - bovendien voor een lagere omgevingstemperatuur.
Daarnaast trekt sedum tal van insecten zoals bijen en hommels aan. Andere dakplanten zijn weer aantrekkelijk voor insecten, vlinders en vogels. Ook zorgt een groen dak voor de opslag van CO2.

Kwaliteit van uw dak

De plantenlaag op een groen dak beschermt de dakbedekking tegen UV-straling en andere weersinvloeden. Deze gaat hierdoor wel twee tot drie keer langer mee.

Financieel

Zoals u hebt kunnen lezen verlaagt de vegetatie op een groen dak de temperatuur. Eventueel geplaatste zonnepanelen leveren hierdoor een hoger rendement. Zo zorgt deze isolerende laag voor een lagere energierekening. Nog een voordeel: een groen dak verhoogt uw woningwaarde.

Subsidies voor groene daken in Houten

De kosten voor het aanleggen van een groen dak zijn afhankelijk van veel factoren. Laat ons vrijblijvend een offerte maken zodat u weet waar u aan toe bent. In veel gevallen kunt u een deel van de kosten terugkrijgen. Afhankelijk van de gemeente kan dit oplopen tot wel 30 euro per m2. In sommige gevallen kunt u hiervoor speciale leningen met lage rente afsluiten. Kijk voor meer informatie op de Energiesubsidiewijzer van Milieu Centraal.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het aanleggen van een groen dak in Houten.


Zijn de huizen in Houten geschikt als basis voor een ‘groen dak’?

Of uw dak geschikt is om een groen dak op aan te leggen hangt van meerdere factoren af. Overleg daarom altijd met uw hovenier voordat u beplanting gaat aanbrengen op uw dak. Maar of het nou in Houten is of in een andere gemeente, er zijn legio mogelijkheden.

Hellingshoek van het dak

Een plat dak is het meest geschikt om te dienen als groen dak. Maar ook bepaalde schuine daken komen ervoor in aanmerking. Wel zult u voorzieningen moeten aanbrengen om te voorkomen dat planten uitdrogen of wegschuiven.

Gewicht van het dak

Controleer voordat u een groen dak gaat aanleggen, altijd de draagkracht van de constructie. Bij een daktuin met grote struiken of zelfs bomen loopt het gewicht al snel op tot boven de 500 kg per vierkante meter! Bij twijfel raden wij u aan een specialist te raadplegen.

De sedum cassettes die A van Spelde Hoveniers gebruikt zijn over het algemeen licht van gewicht en daardoor in de meeste gevallen ook toepasbaar op het dak van uw garage of berging!

Dakbedekking en ouderdom

Bestaande dakpannen, zink, golfplaten en oudere bitumen daklagen zijn over het algemeen ongeschikt om een groen dak op aan te brengen. Laat oudere daken vooraf inspecteren op mogelijk (toekomstige) lekkages.

Afwatering en dakranden

Hoewel een groen dak een deel van het regenwater opslaat, blijft een goed afwateringssysteem noodzakelijk. In verband met de aanleg van het nieuwe groene dak is vaak een minimale opstaande dakrand van zes tot zeven centimeter noodzakelijk waar een grindlaag tegenaan kan worden gelegd ter bescherming van de loodslab.

Voor schade door constructiefouten in het dak, lekkages, fouten in de bestaande afwatering en dergelijke zijn wij niet aansprakelijk. Laat u bij twijfel daarom vooraf goed informeren.

Onderhoud van een groen dak

Een groen dak vraagt – in beperkte mate – om onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan bemesting, besproeiing, schoonmaken van hemelwaterafvoeren en grindranden en het verwijderen van onkruid en mos. U kunt dit werk overdragen aan onze hoveniers: zij voeren het graag voor u uit.

Overige tuinwerkzaamheden in Houten

Naast het aanleggen van groene daken in Houten kunt u ons ook inschakelen voor andere tuinwerkzaamheden. Denk aan het snoeien van hagen en coniferen, het leggen van (sier)straatwerk of het verrichten van klein grondverzet en metselwerk. Ook plaatsen wij moderne stenen tuinoverkappingen en luxe design tuinhuizen.

Naast het aanleggen van groene daken in Houten kunnen wij voor ook andere tuinwerkzaamheden uitvoeren.
Denk hierbij aan het aanleggen van luxe tuinen of welness tuinen. Ook het rooien van bomen of de aanleg van (zwem)vijvers behoort tot de mogelijkheden. Verder kunt u ons inschakelen voor het aanbrengen van bestrating, tuinonderhoud, -ontwerp en -advies.


Wilt u ons inschakelen voor uw tuinwerkzaamheden? Neem dan nu contact met ons op

 

Deel deze pagina op:

Recensies